R t V f F I
Decembre
17
12:00
Teatre Nacional de Catalunya
Plaça de les Arts, 1
Barcelona 08013

elpublicolorca1 elpublicolorca2 elpublicolorca3

‘EL PÚBLICO’ DE FEDERICO GARCÍA LORCA AL TNC

Una oportunitat per descobrir una de les obres més difícils i misterioses de Lorca.

Categoria: Cultura | 3 desembre, 2015
Redacció

No perdis l’oportunitat de descobrir a un Lorca apassionant, al Teatre Nacional de Catalunya, del 17 de desembre al 3 de gener de 2016. El público, un clàssic de la literatura espanyola a la vegada que un dels textos més lliures i exuberants de Federico García Lorca. Una apassionada reflexió sobre el teatre i la seva capacitat de transformar-nos.

Hem de destruir el teatre o viure al teatre“, exclama Lorca en aquesta obra, amb la qual aspirava a iniciar un nou camí. I és d’això del que precisament parla: del valor per trencar amb el passat, amb les inèrcies, amb la traïció, amb la repressió – tant en el pla artístic com en l’afectiu – i de fer allò que un realment vol. El tema de l’homosexualitat es tracta obertament a El Públic. L’obra pretén ser un crit de desafiament contra la hipocresia burgesa i és un al·legat a favor de la llibertat amorosa i artística.

El público, escrit entre 1929 i 1930, parla del teatre i del desig, a través d’un joc de màscares, en el qual es barregen ficció i realitat, en el qual les identitats es troben en una contínua metamorfosi, i persegueixen sense parar l’Autenticitat, l’Honestidad i la Llibertat.
A l’obra es planteja, a més, el tema de l’art com un instrument de transformació de la realitat, no en un sentit merament polític, sinó total. Lorca estava convençut, juntament amb els surrealistas, que l’art tenia la capacitat de transformar a l’ésser humà.

No deixis passar aquesta ocasió d’endinsar-te de la mà del director Àlex Rigola i d’un ampli repertori, en la irreprimible imaginació del poeta granadí. Compra les teves entrades.

Categoria: Cultura | 3 desembre, 2015
Redacció
Tags: 
Febrer
24
Cultura

Taxi, al teatre Condal

La comèdia de més èxit de Ray Cooney arriba al teatre Condal amb un casting inigualable.

Febrer
17
Cultura

Torna la Fira d’art modern i antic de barcelona

Les Reials Drassanes de Barcelona tornaran a acollir més de 5.000 anys d’història.

Febrer
11
Cultura

El pes d’un gest

El pes d’un gest, la mirada de Julião Sarmento a las Colecciones CAM, MACBA, “La Caixa”.

Febrer
11
Cultura

“EL PROFESSOR BERNHARDI” Arriba AL TNC

Un text extraordinari mai estrenat a Catalunya amb un repartiment de luxe.