R t V f F I
Decembre
3
12:00
Inici: 3 Decembre
Final: 8 Decembre
Cine Comedia
Paseo de Gracia, 13
Barcelona

3d-film-festival_1 3d-film-festival_2

Neix a Barcelona el 3D Film & Music Fest

Serà el primer Festival de videoclip i documental musical que es realitza a Espanya i un dels primers a nivell internacional, que utilitza exclusivament la tecnologia Digital S-3D.

Categoria: Cultura | 4 desembre, 2012
Redacció: Maria Brú

5DWorks organitza els dies 3, 7 i 8 de Desembre el primer 3D Film & Music Fest al Cine Comèdia (Passeig de Gràcia, 13) de Barcelona, una de les ciutats amb major repercussió mediàtica a nivell internacional on s’aglutinen la major quantitat d’Universitats, Instituts i empreses relacionades amb el desenvolupament i la innovació de les Noves Tecnologies que s’emmarquen en aquest projecte.

Serà una trobada audiovisual i cultural, de caràcter independent, que pretén convocar a realitzadors, professionals, investigadors, institucions, universitats, empreses i al públic en general al voltant d’aquesta tecnologia emergent.

Una de les anècdotes més interessants i innovadores d’aquest Festival és que la seva inauguració coincideix amb el dia 3D (3 de Desembre), esperant convertir-lo en el Dia Internacional dels professionals del sector. Per aquest motiu, tant futures inauguracions com la gala de Premis Excel·lència al Desenvolupament i a les Aplicacions de la Tecnologia 3D, es celebraran en aquesta data.

Aquest festival ha estat concebut amb la idea original de difondre i donar a conèixer la tecnologia 3D i les seves possibilitats de desenvolupament en el àmbit de la cultura i l’art. Una de les seves finalitats principals és incentivar en un mateix esdeveniment la creació de nous continguts artístics digitals, així com fomentar la investigació i el desenvolupament de les tecnologies 3D, tant en el context de la indústria cinematogràfica com en el de nous tipus d’aplicacions interactives basades en el 3D i la realitat virtual estereoscòpica, a més dels seus usos en els camps de la medicina i la salut.

L’experiència que han deixat les dues primeres edicions del DogVille 3D Film Festival de Viladecans ja ha generat sinèrgies entre diferents institucions per a la creació de nous projectes i està donant peu a desenvolupar aquest nou Festival.

3D Film & Music Fest contarà amb el suport d’organismes privats i amb la col·laboració d’institucions i empreses especialitzades en el sector com Kronomav, Panasonic, Apuntolapospo, TV3, Colegio Oficial de Ópticos Optometristas de Cataluña, Observatorium 3D, La Salle, EMAV, International Stereoscopic Union o Eurostereo Foundation.

A més, dins l’àmbit docent, s’espera  que el Festival també animi a Universitats i Institucions, que imparteixen carreres audiovisuals i d’Animació 3D, que afegeixin a la seva malla curricular les bases de la producció de continguts en estèreo 3D perquè els futurs professionals puguin desenvolupar nou material audiovisual.

Categoria: Cultura | 4 desembre, 2012
Redacció: Maria Brú
Tags:  3D, 3d film and music festival @ca, 3d films @ca, barcelona @ca, cines comedia @ca, documentales @ca, paseo de gracia @ca, videoclips @ca,
Febrer
24
Cultura

Taxi, al teatre Condal

La comèdia de més èxit de Ray Cooney arriba al teatre Condal amb un casting inigualable.

Febrer
17
Cultura

Torna la Fira d’art modern i antic de barcelona

Les Reials Drassanes de Barcelona tornaran a acollir més de 5.000 anys d’història.

Febrer
11
Cultura

El pes d’un gest

El pes d’un gest, la mirada de Julião Sarmento a las Colecciones CAM, MACBA, “La Caixa”.

Febrer
11
Cultura

“EL PROFESSOR BERNHARDI” Arriba AL TNC

Un text extraordinari mai estrenat a Catalunya amb un repartiment de luxe.