R t V f F I
Gener
22
12:00
Inici: 22 Gener
Final: 9 Gener
Fundació Suñol
Passeig de Gràcia, 98
Barcelona 08008

italia-los-seis-sentidos-exposicion-fundacio-sunol

Itàlia posa els sis sentits

La nova exposició de la Fundació Suñol realitza una relectura de les obres d'artistes italians de les segones vaguàrdies que formen part de la seva col·lecció.

Categoria: Cultura | 13 gener, 2015
Redacció

L’exposició I sei sensi (Els sis sentits) respon a la idea de la Fundació Suñol de fer una relectura continuada de les obres que formen part de la seva col·lecció. En aquest cas, es tracta de les obres d’artistes italians de les segones avantguardes.

El vincle que el col·leccionista Josep Suñol va tenir en el passat i segueix mantenint amb la cultura i la creació contemporània italianes és conseqüència dels seus múltiples viatges i estades a Roma i en altres ciutats d’Itàlia.

Ja a la dècada dels setanta va posar la seva atenció en obres clau de la història de l’art internacional corresponents a les primeres avantguardes, com ara l’obra més antiga de la col·lecció, Linee-forza del pugno di Boccioni II (1915) de Giacomo Balla.

Gràcies al contacte directe amb artistes i visites a exposicions i galeries d’art, Josep Suñol es va començar a interessar i adquirir obres més contemporànies, que avui dia són excel·lents representants de l’estètica italiana i de l’evolució dels moviments artístics del segle passat.

El títol d’aquesta exposició prové d’una de les sèries realitzades per Alighiero Boetti al llarg dels anys setanta: I sei sensi. Boetti incidia en la importància de la raó (pensare) en la seva producció artística, manifestant d’aquesta manera la importància del pensament com a ens sensible en l’art.

L’exposició fa un petit recorregut cronològic, prenent el futurisme com a punt de partida dins les primeres avantguardes i seguint amb l’informalisme, l’art conceptual i la transavantguarda italiana. A més de Balla i Boetti, hi trobem obres d’artistes com Novelli, Longobardi, Consagra, Fontana, Staccioli, Perilli, Battaglia, Griffa i Spagnulo, totes elles amb innovadors i diversos plantejaments formals que representen les principals tendències de l’art del segle XX.

Categoria: Cultura | 13 gener, 2015
Redacció
Tags: 
Febrer
24
Cultura

Taxi, al teatre Condal

La comèdia de més èxit de Ray Cooney arriba al teatre Condal amb un casting inigualable.

Febrer
17
Cultura

Torna la Fira d’art modern i antic de barcelona

Les Reials Drassanes de Barcelona tornaran a acollir més de 5.000 anys d’història.

Febrer
11
Cultura

El pes d’un gest

El pes d’un gest, la mirada de Julião Sarmento a las Colecciones CAM, MACBA, “La Caixa”.

Febrer
11
Cultura

“EL PROFESSOR BERNHARDI” Arriba AL TNC

Un text extraordinari mai estrenat a Catalunya amb un repartiment de luxe.