R t V f F I
fallece-manuel-pertegaz-barcelona-1 fallece-manuel-pertegaz-barcelona-2 fallece-manuel-pertegaz-barcelona-3 fallece-manuel-pertegaz-barcelona-4 fallece-manuel-pertegaz-barcelona-5

Manuel Pertegaz (1918-2014)

El mestre Manuel Pertegaz mor deixant enrere 80 anys dedicats a la moda femenina i a l'alta costura que han lluït les dones més importants del món.

Categoria: Shopping | 1 setembre, 2014
Redacció: Maria Brú

El món de la moda ha patit una gran pèrdua aquest passat cap de setmana. El dissenyador Manuel Pertegaz, un dels grans mestres de l’alta costura del nostre país, ha mort als 96 anys a Barcelona.

Manuel Pertegaz va néixer en el 1918 a un petit poble de Terol. Als 9 anys es va traslladar a viure a Barcelona amb la seva família. Amb només 12 anys es va iniciar dins l’aventura professional treballant a una joieria i, al cap de poc, a una sastreria.

En poc temps, el jove Pertegaz va descobrir la seva passió pels dissenys femenins i va començar a realitzar vestits per a les seves amigues i familiars. Després de 80 anys dedicats a la moda femenina, el dissenyador a vestit a les dones més importants del món: des de Ava Garner a la Reina Letizia (el dia del seu casament) passant per Audrey Hepburn, Jackie Kennedy i Wallis Simpson, o Bibis Samaranch, la seva amiga i confident, a qui va considerar la seva musa i font d’inspiració.

Manuel Pertegaz era un home de poques paraules. S’autodefinia com una persona perfeccionista i sempre va defensar que era el vestit el que s’havia d’adaptar al cos de la dona, i no al revés.

Amb trenta-sis anys, en el 1953, Manuel Pertegaz va realitzar el seu primer viatge a Estats Units, on van saber apreciar el seu “saber fer”. Va ser tot un èxit. Quaranta anys més tard, va obrir els seus salons al Passeig de la Castellana (Madrid). I tot i les moltes ofertes internacionals que va rebre, sempre va voler treballar des del seu taller de Barcelona.

Gràcies al seu esforç i la seva passió pels petits detalls i la qualitat, la firma Pertegaz va arribar a convertir-se en un autèntic referent mundial d’excel·lència.

Corria la dècada dels 70 i el prêt-à-porter guanyava cada cop més adeptes, una situació a la que Pertegaz va saber adaptar-se. D’aquesta manera va començar a realitzar col·leccions boutique.

L’escot de pic, les cintures marcades i els drapejats en torn al cos són només algunes de les característiques creatives que va idear el dissenyador, i que avui en dia veiem reflectits a la moda femenina.

En el seu treball d’Alta Costura hi trobem alguns del dissenys més espectaculars de la història del segle XX gràcies a la seva exquisidesa mil·limètrica.

L’essència de Manuel Pertegaz perdurarà en el seus dissenys per sempre.

D.E.P. 

Categoria: Shopping | 1 setembre, 2014
Redacció: Maria Brú
Tags: 

Ad

Subscriu-te

Subscriu-te!

Moda, cultura, gastronomia, shopping i l'agenda per no perdre's res.
Un cop al mes a la teva bústia.

Sign Up Paseo de Gracia

Ad

Continguts relacionats

Shopping / 16 febrer, 2016

McGrefor tanca la botiga de Passeig de Gràcia i deixa espai a la macrobotiga d’H&M

La marca holandesa tanca l’únic establiment que tenia a peu de carrer a Espanya.

Shopping / 1 febrer, 2016

Regala un cor dolç farcit de fruita de la passió

Regala dolç aquest Sant Valentí amb Cacao Sampaka.

Shopping / 25 gener, 2016

Adolfo Domínguez ven l’edifici de Passeig de Gràcia

El grup gallec ven l’immoble de Passeig de Gràcia per liquidar deute.

Shopping / 20 gener, 2016

Pretty Ballerines obre la seva primera botiga a Passeig de Gràcia

Las ballarines del grup Mascaró obre la seva flagship a Passeig de Gràcia.