R t V f F I

Per què Apple vol a Angela Ahrendts?

La presidenta de Burberry passarà a ser vicepresidenta senior a Apple, responsable de les botigues de la marca tant a nivell físic com online.

Categoria: Shopping | 18 novembre, 2013
Redacció: Maria Brú

Què hi ha darrera d’intentar vendre l’embolcall abans que el producte? Vendre l’experiència, una història, i el sector del luxe, un dels sectors a imitar per moltes companyies.

En el sector tecnològic, els últims avanços han passat a un segon ple per deixar lloc a les vivències. Algo que evidencia aquest canvi de mentalitat és el fixatge de Angela Ahrendts -presidenta de Burberry- com a nova vicepresidenta senior de Apple de cara a la primavera del 2014.

La guerra oberta entre Apple i Samsung és cada dia més semblant a la de Audi i BMW. Ho veiem amb els innovadors rellotges intel·ligents, els ordinadors i sobretot en els mòbils. Apple no necessita inventar-se un nou missatge, són expert en vendre la seva filosofia i estil de vida. Ells s’han convertit en l’exemple perfecte de luxe traslladat a la tecnologia. Luxe a l’abast de tothom, tot i que mai serà low cost. Però Samsung està cada dia més a prop.

Al igual que va fer Zara amb la seva gran boutique laboratori de luxe en el 666 de la Cinquena Avinguda de Nova York, Apple es centrarà en la recerca de les experiències que poden oferir els seus productes amb l’ajuda d’Angela Ahrendts, qui incorporarà més detalls propers al món de la moda de luxe.

El talent d’Angela Ahrendts al capdavant del retail de Burberry, la seva capacitat de reacció davant la demanda de productes, i la creació d’una imatge de marca valuosa són alguns dels motius pels que Angela ha cridat l’atenció als de Silicon Valley.

I és que encara que no ho sembli a primera vista, Apple i Burberry tenen molt en comú.

Des de 2006, Angela ha fet de Burberry una marca molt valuosa (Apple va ser un dels seus models a seguir) posicionant-la al nivell de grups com LVMH o Kering. El seu gran repte va ser evitar les extensives llicències que l’empresa havia cedit per recuperar l’enfoc global de la marca. I ho ha aconseguit.

Va sacrificar el medium-cost per apostar per un producte de qualitat i vendre’l a preus de luxe (una estratègia que Apple adopta amb molts dels seus productes), va aprofitar les oportunitats que oferien els mercats emergents, va connectar amb el públic jove i va revolucionar l’experiència a la botiga. La flagship store de Burberry a Regent Street número 121 és el millor exemple d’això.

El preu de les accions de Burberry han augmentat un 300% segons Forbes.

Angela Ahrendts, en el lloc 53 de les dones més poderoses del món, controla un imperi de 530 botigues repartides pel món i ha llançat una línia de bellesa i perfumeria.

Encara falten uns mesos perquè la seva entrada a Apple es faci efectiva però alguns ja la assenyalen com la nova successora de Tim Cook, actual conseller delegat d’Apple.

Juntament amb Ahrendts, també s’incorporaran a Apple Paul Deneve, ex president de Yves Saint Laurent, i Enrique Atienza, vicepresident senior d’operacions globals a Levi Strauss. El trident de moda tornarà a distanciar a Apple de la seva competència, però aquest cop no ho faran per la banda tecnològica, sinó a través de les emocions, les experiències i les botigues, físiques i virtuals.

Categoria: Shopping | 18 novembre, 2013
Redacció: Maria Brú
Tags: 

Ad

Subscriu-te

Subscriu-te!

Moda, cultura, gastronomia, shopping i l'agenda per no perdre's res.
Un cop al mes a la teva bústia.

Sign Up Paseo de Gracia

Ad

Continguts relacionats

Shopping / 16 febrer, 2016

McGrefor tanca la botiga de Passeig de Gràcia i deixa espai a la macrobotiga d’H&M

La marca holandesa tanca l’únic establiment que tenia a peu de carrer a Espanya.

Shopping / 1 febrer, 2016

Regala un cor dolç farcit de fruita de la passió

Regala dolç aquest Sant Valentí amb Cacao Sampaka.

Shopping / 25 gener, 2016

Adolfo Domínguez ven l’edifici de Passeig de Gràcia

El grup gallec ven l’immoble de Passeig de Gràcia per liquidar deute.

Shopping / 20 gener, 2016

Pretty Ballerines obre la seva primera botiga a Passeig de Gràcia

Las ballarines del grup Mascaró obre la seva flagship a Passeig de Gràcia.