R t V f F I
Lanvin1 Lanvin.2

ALBER ELBAZ, EL “PRÍNCEP” QUE VA DESPERTAR LANVIN

La casa Lanvin, coneguda com “la bella dorment de la moda francesa”, va despertar de la seva letargia gràcies a la genialitat del dissenyador Alber Elbaz.

Categoria: Shopping | 26 agost, 2011
Redacció: Alfredo

Sovint confonem la genialitat amb l’excentricitat, la pompa o l’exotisme. Succeeix molt en l’art, en la música i també en el complex i capritxós món de la moda. Mil i una vegades hem vist sobre les passarel·les col·leccionis impossibles i “imposables” que el front-row aplaudeix d’allò més perquè, com en el conte de l’Emperador, ningú s’atreveix a dir-li al dissenyador que és un il·luminat, en el pitjor sentit de la paraula.

Alber Elbaz, dissenyador de la casa Lanvin des de 2001, ens demostra col·lecció rera col·lecció que la senzillesa i el sentit comú també són camins que condueixen a l’excel·lència. Que una cosa és el talent i una altra ben diferent els daurats amb els quals alguns s’adornen per semblar que ho tenen. I sobretot, que es pot ser un geni de la moda sent un tipus assenyat i discret i sense necessitat d’estar tots els dies a la primera plana de les revistes.

Famós pels seus volums, els seus drapejats i les seves creacions senzilles i “clàssiques però amb un twist”, *Alber Elbaz és el príncep que va despertar a “la bella dorment de la moda”, com era coneguda Lanvin fins a la seva arribada. La casa d’alta costura més antiga de França, fundada el 1889 a París per Jeanne Lanvin, vivia sumida en una letargia que durava dècades fins que el seu nou propietari, el magnat taiwanès Shaw-Lan Wang, va decidir lliurar les regnes del negoci a Elbaz, qui ha retornat a la marca a les portades i als armaris de celebrities com Chloë Sevigny, Diane Kruger, Natalie Portman o Sofia Coppola.

Alber Elbaz, que va aprendre l’ofici a Nova York a les ordres de Geoffrey Beene i va perfeccionar el seu estil a Yves *Saint Laurent, on va treballar com a director creatiu fins que va ser substituït pel més mediàtic Tom Ford, resumeix el seu estil amb una d’aquelles frases que haurien d’estar esculpides a les entrades de totes les escoles de disseny: “Si no és comestible no és menjar, i si no és posable no és moda. La roba ha d’ajustar-se a les dones que la usen i no a l’inrevés”.

A més de les seves col·leccions per dona, de tall clàssic i sense massa lloc per les extravagàncies, en l’haver de Alber Elbaz també es comptabilitza la renovació dels embolcalls, que s’han convertit en un de les icones de la marca francesa. Les noves borses i caixes de sabates recuperen el “blau Lanvin”, un blau cel clar que Jeanne Lanvin va crear inpirant-se en un fresc de Fra Angelico. La genialitat també es demostra en la cura dels petits detalls.
Malgrat la seva imatge grassoneta i les seves inseparables ulleres de pasta negra, Alber Elbaz passarà a la història de la moda com el príncep que va despertar a la bella dorment.

http://www.youtube.com/watch?v=gR9X4tVpkm8&feature=player_embedded

Imatges de la nova col·lecció Tardor/Hivern 2011-12 de Lanvin, disponible en:

Santa Eulalia
Passeig de Gràcia, 93
08008 Barcelona
+34 932 150 674
www.santaeulalia.com

Categoria: Shopping | 26 agost, 2011
Redacció: Alfredo
Tags: 

Ad

Subscriu-te

Subscriu-te!

Moda, cultura, gastronomia, shopping i l'agenda per no perdre's res.
Un cop al mes a la teva bústia.

Sign Up Paseo de Gracia

Ad

Continguts relacionats

Shopping / 16 febrer, 2016

McGrefor tanca la botiga de Passeig de Gràcia i deixa espai a la macrobotiga d’H&M

La marca holandesa tanca l’únic establiment que tenia a peu de carrer a Espanya.

Shopping / 1 febrer, 2016

Regala un cor dolç farcit de fruita de la passió

Regala dolç aquest Sant Valentí amb Cacao Sampaka.

Shopping / 25 gener, 2016

Adolfo Domínguez ven l’edifici de Passeig de Gràcia

El grup gallec ven l’immoble de Passeig de Gràcia per liquidar deute.

Shopping / 20 gener, 2016

Pretty Ballerines obre la seva primera botiga a Passeig de Gràcia

Las ballarines del grup Mascaró obre la seva flagship a Passeig de Gràcia.