R t V f F I

Editorial núm 5. Èxode.

Mentre la major part del país posa fre indiscutible a l’activitat productiva, l’altra meitat es frega les mans: el turisme, PNB nacional, ajudarà a fer l’agost, ja sigui a la platja, a la muntanya o a l’asfalt.

Categoria: Revista | 7 agost, 2012
Redacció: Javier Pereda
NÚMERO 5. ÈXODE
Mentre la major part del país posa fre indiscutible a l’activitat productiva, l’altra meitat es frega les mans: el turisme, PNB nacional, ajudarà a fer l’agost, ja sigui a la platja, a la muntanya o a l’asfalt.
I és que en aquest país, un mes a l’any tot es veu des d’una altra perspectiva, pel clima, per l’actitud o per les tradicionals festes de “Sant Tal i Sant Pascual” que tant ens agraden. Tant si ets dels que aquests dies es queden a Barcelona, com dels que venen, probablement acabaràs a les Festes del Barri de Gràcia que, a partir del dia 15, engalanarà els seus carrers en una de les festes més autèntiques que es poden veure a la nostra ciutat. MUST de quatre lletres.
El litoral Mediterrani d’aigües temperades i tranquil·les ha estat, i és, una excel·lent destinació per desconnectar si estàs de sort i la teva butxaca t’ho permet. Encara que introduir les coordenades exactes en el GPS o GSM no és tasca fàcil. L’explotació del totxo “Made in Spain” a la qual hem sotmès la nostra bellíssima costa, amb absoluta falta de criteri, és insuperable. Txema Salvans ens apropa amb els seus Spanish Hits a un paradís real que no té res a veure amb les tradicionals postals de l’”Escut d’Or” en les quals l’Edèn era tangible, assequible, luxós. Prohibit mirar a un altre costat.
Un passat no gaire llunyà al que el Baixador del Passeig de Gràcia veia arribar els primers turistes de la capital. Abans, com ara, el nostre carrer segueix explicant-nos històries, revelant-nos amb les seves cares la seva diversitat, modernitat i dinamisme, malgrat els graus centígrads que impacten contra el nostre estimat signe hexagonal.
Si decidim posar els peus en remull (amb el nostre Panamà al capdamunt), menjar costella (de quilo si pot ser) o gaudir de la brisa nocturna a la llum de la lluna d’agost (en bona companyia), ens oblidarem que al setembre ens pujaran l’IVA i els impostos. Sí, estimats, arriben els últims dies del “estrenyo però no ofego”. No recomanarem des d’aquí tirar la casa per la finestra abans del fatídic “kick off”, però ep! Tampoc s’hi val tirar-se per ella. Sí, ho volem denunciar per intentar revertir l’irreversible sumant-nos al manifest “la cultura no és un luxe”: el cartell il·lustrat pel nostre amic Pepo Pérez ens sembla molt encertat. També serà molt útil la plataforma Freecycle amb què podem desfer-nos de tot i sortir corrent a una Terra Millor, com ja va fer l’amic Landa, Alfredo Landa.
Apple per fi ha obert la seva botiga al núm. 1 de Passeig de Gràcia, encara que la mateixa setmana vam tenir una altra inauguració menys sorollosa que ens va agradar molt. Es tracta del nou cafè restaurant Laie situat a la primera planta de la Pedrera. Un espai de mida justa que, vista la seva super transitada situació, mereix una visita abans que sigui massa coneguda. Nosaltres ho vam fer convidant a un cafè a la sempre inquieta i afamada Bibiana Ballbé, que segueix amb la mirada ferma amb la seva passió, el periodisme de qualitat.
Com que sabem que ets dels que llegeix, veu i escolta, l’equip de Paseodegracia.com ha seleccionat una llista de llibres, discos i pel·lícules dins d’una temàtica “especial estiu”, molt “nice”, i tant. Volem saber quins són els vostres preferits i, per animar-vos a participar, us proposem un concurs amb 8 premis que per rigorós sorteig es repartiran l’última setmana d’agost, queda dit.
L’equip al complet us desitja un feliç estiu, amics, feliç Nirvana!
Categoria: Revista | 7 agost, 2012
Redacció: Javier Pereda
Tags: 

Ad

Subscriu-te

Subscriu-te!

Moda, cultura, gastronomia, shopping i l'agenda per no perdre's res.
Un cop al mes a la teva bústia.

Sign Up Paseo de Gracia

Ad

Continguts relacionats

Revista / 7 agost, 2012

Col·laboradors número 5

Revista / 7 agost, 2012

Nº5. Èxode

Revista / 7 agost, 2012

People-4

Cultura / 7 agost, 2012

Bibiana Ballbé, periodista? coolhunter?

A cavall entre la cultura i l’entreteniment, volem saber el què, el com i el per què del seu èxit.

Historia / 6 agost, 2012

Baixador al Passeig de Gràcia

Quan Cerdà va dibuixar el seu pla d’Eixample, el carrer Aragó havia de ser una de les vies principals de Barcelona i havia de tenir 50 metres d’amplària.

Cultura / 6 agost, 2012

RACONS RECÒNDITS 5

Diuen que l’olor és el sentit que més ens vincula a emocions viscudes de fet, un alt percentatge més que la resta, i és que quan recordem una essència o una fragància, ràpidament l’associem a algú.

Revista / 6 agost, 2012

La síndrome de Willy Fog torna a despertar

Arribat l’estiu l’esperit viatger envaeix ciutats, cors i ments. Milers de persones deixen la seva llar a la recerca de paisatges meravellosos, aventures i descans.

Revista / 3 agost, 2012

Spanish Hits, Txema Salvans

Un viatge per la costa mediterrània peninsular, des de Cadaqués fins Algeciras, amb parada en aquells punts d’interès turístics, llocs on la especulació ha transformat pobles pesquers en metròpolis d’oci estiuenc.

Shopping / 3 agost, 2012

Panamà Hat

També conegut com “Paja Toquilla” és el barret que es doblega en 3 passos

Cultura / 2 agost, 2012

Es venen pomes!

Julio Camba ens mostra amb humor les minúcies de la vida a Nova York durant la crisi conseqüència del crack del 29.

Shopping / 2 agost, 2012

Product Bouquets

Una sèrie de composicions efímeres s’erigeixen com a temples on no hi ha una figura a la qual adorar.

Cultura / 2 agost, 2012

THE ALFREDO LANDA EXPERIENCE

En 1971 Alfredo Landa encarnava en Vine’t a Alemanya, Pepe a un españolito de províncies que es llançava a l’aventura de l’emigració.

Revista / 2 agost, 2012

La gracia Número 5

Revista / 2 agost, 2012

Píxel Cards

Shopping / 26 juliol, 2012

Nova Apple Store. La poma aterra al Passeig de Gràcia

En un lloc de Califòrnia el nom del qual no podré oblidar mai, una poma amb una mossegada…