R t V f F I
angel-leon-bistreau-hotel-mandarin-oriental-barcelona-1 angel-leon-bistreau-hotel-mandarin-oriental-barcelona-2 angel-leon-bistreau-hotel-mandarin-oriental-barcelona-3 angel-leon-bistreau-hotel-mandarin-oriental-barcelona-4 angel-leon-bistreau-hotel-mandarin-oriental-barcelona-5 angel-leon-bistreau-hotel-mandarin-oriental-barcelona-6

Ángel León obre a Barcelona el seu esperat BistrEau

El Xef del Mar recala a l'hotel Mandarin Oriental amb alguns "grans èxits" del seu restaurant Aponiente (Cadis), com els embotits marins i l'arròs de plàncton.

Categoria: Gastronomia | 6 novembre, 2014
Redacció: Silvia Micolau

L’hotel Mandarin Oriental de Barcelona, amb el repte de posicionar-se com destinació gastronòmica, segueix confiant els seus restaurants a cuiners de prestigi. Mentre la multiestrellada Carme Ruscalleda dirigeix el MOments, al capdavant del Blanc Brasserie & Gastrobar, lleugerament remodelat i rebatejat com BistrEau, es troba Ángel León, també conegut com Xef del Mar. El capitaneja el gadità, però en el dia a dia el governarà la seva tripulació: Ismael Alonso (xef executiu), el seu germà Carlos León (Food and Beverage Manager) i Jesús Gómez (BistrEau Manager).

No es tracta de calcar la proposta d’alta cuina basada en el mar d’Aponiente -molt personal far de recerca, creativitat i avantguarda-, sinó d’oferir una versió informal, amb “alegria i un altre ritme”, treballant amb productes humils encara que fantàstics, en elaboracions que, quan es juga a l’artifici, resulten gairebé màgiques. Ho adverteix el seu artífex: “aquí les carns són peixos i les hortalisses, cefalòpodes”.

La carta, que al BistrEau navegarà entre dues aigües -la del Mar Mediterrani i la de l’Oceà Atlàntic-, inclou algunes de les seves fites, com els embotits de “peix ibèric” (llíssera), el Matrimoni (ravioli de carbassa farcit d’anxova, seitó, allioli i llima), l’Arròs de plàncton, les Truitetes de gambetes, les Navalletes del Delta de l’Ebre escalfades al moment amb oli d’oliva, all i aromàtiques, el Surimi? de peix mantega, liquat de cítrics i remolatxa, i els formatges marins, a més de l’apartat Terrenal amb opcions per a carnívors. El maridatge perfecte? Vins de Xerès. La xarcuteria, les Braves del mar, la Parpatana de tonyina vermella i el Llom alt de bou en brases demanen, respectivament, un fino, un Manzanilla, un amontillat i un olorós.

La fórmula de migdia permet menjar per 35 €, i anuncien una autèntica immersió en la filosofia culinària d’Aponiente (1 estrella Michelin), amb format de menú degustació i en una experiència exclusiva per a 12 comensals, a La Taula d’Ángel León, quelcom així com asseure’s a la de Neptú.

 

Hotel Mandarin Oriental Barcelona
Passeig de Gràcia, 38-40. Barcelona
T. 93 151 87 81

Font: Dones Gourmet de Catalunya

Categoria: Gastronomia | 6 novembre, 2014
Redacció: Silvia Micolau
Tags: 

Ad

Subscriu-te

Subscriu-te!

Moda, cultura, gastronomia, shopping i l'agenda per no perdre's res.
Un cop al mes a la teva bústia.

Sign Up Paseo de Gracia

Ad

Continguts relacionats

Gastronomia / 21 setembre, 2016

Please Don’t Tell a Barcelona

La cocteleria clandestina novaiorquesa s’instal·la a l’hotel Mandarin Oriental

Gastronomia / 21 gener, 2016

Gaudeix del millor menjar tradicional català

Una guia de restaurants on trobar el millor menjar tradicional català.

Gastronomia / 10 juny, 2015

All those food market

Els xefs i artesans que estan revolucionant l’escena de Madrid i Barcelona es reuneixen aquest finde a la Universitat de Barcelona.

Gastronomia / 4 juny, 2015

Tast a la Rambla 2015

Els millors restaurants de Barcelona preparen les seves tapes més especials per celebrar la segona setmana de la gastronomia.