R t V f F I
hotel-royal-passeig-de-gracia-1 hotel-royal-passeig-de-gracia-2 hotel-royal-passeig-de-gracia-3

Royal inverteix 10 milions d’euros en un nou hotel al Passeig

El grup hoteler reafirma la seva presència a Barcelona remodelant un dels edificis emblemàtics del Passeig de Gàcia.

Categoria: Estancias | 31 maig, 2013
Redacció: Maria Brú

El grup hoteler Royal Hotels ha obert un nou establiment en el número 84 del Passeig de Gràcia, al costat de la Pedrera. L’hotel es troba en un edifici emblemàtic construït entre 1965 i 1968 en base als dissenys de Tous i Fargas, que els arquitectes Ramon Andreu Núria Canyelles i l’interiorista Ángel Verdú han intentat recuperar i revaloritzar perquè l’edifici es pugui contemplar com una escultura, tant des de dins com des de fora.

Fins el 1988 va ser la seu de Banca Catalana i actualment s’ha reconvertit en un luxós hotel de quatre estrelles. 11 plantes, 124 habitacions repartides en nou pisos i una terrassa amb vistes a tota la ciutat, que obrirà el proper 1 de juny.

La joia arquitectònica del Royal és l’Espai Warren, situat a la planta baixa i el primer pis de l’edifici. A més d’actuar com a eix central de l’edifici també hi trobem les encavallades Warren, que donen nom a l’espai. Aquestes bigues úniques han estat ocultes durant anys i ara s’han convertit en murs de separació entre els diferents espais: la zona dels dinars, la cocteleria i el hall.

Una altra de les singularitats de l’edifici és la seva façana, que està protegida i no es pot intervenir. Els arquitectes han creat una segona façana transparent que millora el comportament energètic i acústic de l’edifici. Aquesta segona pell permet ventilar les habitacions de manera natural i veure la façana des del carrer des d’una perspectiva molt diferent, com si fos una escultura.

El grup hoteler ha apostat per un edifici tecnològic i energèticament eficient. Per això s’ha instal·lat una planta refrigeradora que reutilitza tota la calor que desprèn el procés de climatització de les zones comuns de l’hotel per pre-escalfar l’aigua sanitària. El resultat és un sistema molt més eficient que les plaques solars i que permet estalviar fins a un 80% del gas que utilitzaria l’hotel. L’edifici també compta amb plaques fotovoltaiques per l’autoconsum, que s’utilitzen per alimentar la climatització de l’hotel.

Royal Hotels disposa d’un altre establiment al centre de Barcelona, el Hotel Royal Rambles, inaugurat el 1973. Amb el nou Hotel Royal Passeig de Gràcia, el grup consolida la seva presència a Barcelona i reafirma la seva aposta per les ubicacions més cèntriques de la ciutat.

Categoria: Estancias | 31 maig, 2013
Redacció: Maria Brú
Tags:  arquitectura @ca, diseño @ca, edificio sostenible @ca, grupo hotelero @ca, hotel @ca, hotel de lujo, hotel de paseo de gracia @ca, hotel royal @ca, paseo de gracia @ca, passeig de gràcia @ca, Tous y Fargas @ca,

Ad

Subscriu-te

Subscriu-te!

Moda, cultura, gastronomia, shopping i l'agenda per no perdre's res.
Un cop al mes a la teva bústia.

Sign Up Paseo de Gracia

Ad

Continguts relacionats

Estancias / 2 juny, 2015

La Setmana de les Terrasses de Barcelona

60 espais a l’aire lliure ubicats als terrats dels millors hotels de la capital obriran al públic per oferir més de 250 activitats gratuïtes.

Estancias / 3 novembre, 2014

Iberostar obrirà el seu primer hotel a Passeig de Gràcia

Amancio Ortega llogarà l’edifici de Passeig de Gràcia 1 al grup hoteler Iberostar, que obrirà el seu primer hotel a Barcelona a mitjans del 2016.

Estancias / 21 juliol, 2014

Les noves suites del Mandarin Oriental de Barcelona

El hotel està disposat a passar pàgina dels números vermells aquest estiu amb l’ampliació de les seves estances, elevant a 120 el número total d’habitacions.

Estancias / 15 juliol, 2014

Yoga matinal a la terrassa de l’hotel majestic

El Spa de l’emblemàtic Hotel Majestic ens proposa un pla saludable per aquest estiu: una sessió de yoga i un esmorzar detox a la vora de la piscina.