R t V f F I
Decembre
7
12:00
Inici: 7 Decembre
Final: 16 Març
Palau Robert - Jardín
Passeig de Gràcia, 107
Barcelona 08008
0€

castellers-00 castellers-01 castellers-02

La cultura viva dels Castells

La nova exposició del Palau Robert "Castells i castellers. Patrimoni Immaterial de la Humanitat" homenatja els Castells com a símbol de Catalunya i tresor d'Europa.

Categoria: Cultura | 29 novembre, 2011
Redacció: Paseo de Gracia

Segur que vosaltres també us heu preguntat què ha de sentir l’enxaneta quan corona un castell. Quan aixeca la mà, sis pisos -o fins i tot deu- més amunt del sòl. ¿Nervis? ¿Tensió? Segur que sí. I tot això barrejat amb una gran eufòria i satisfacció.La mateixa que han de sentir tots els membres de la colla. Els que formen la pinya, el tronc, el pom de dalt o, quan el tenen, el folre i els manilles.

Ells, en definitiva, formen els castells, una tradició cultural viva, amb més de 200 anys d’antiguitat, que s’ha convertit en una de les manifestacions culturals més importants d’Europa i tot un símbol per a Catalunya.

Coincidint amb el primer aniversari de la seva inscripció a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural de la Humanitat, el Palau Robert exhibeix al seu jardí, fins al 16 de març, l’exposició fotogràfica “Castells i castellers. Patrimoni Immaterial de la Humanitat“.

La mostra, que reuneix una selecció de fotografies del llibre “Castells i castellers.Una voluntat col·lectiva”, editat per Lunwerg, homenatja les persones i grups que han convertit els castells en un dels tresors culturals de Catalunya i de la humanitat. Un tresor que ha de ser guardat al mateix temps que admirat.

Visitant l’exposició potser ens fem una millor idea del que pot sentir l’enxaneta en la seva aventura per les altures. Potser la seva cara ens demostri orgull. Potser dubte… per què no ho jutgeu vosaltres mateixos?

 

“Castells i castellers. Patrimoni Immaterial de la Humanitat”
Jardí del Palau Robert / Passeig de Gràcia, 107
Del 17 de novembre al 16 de març

Categoria: Cultura | 29 novembre, 2011
Redacció: Paseo de Gracia
Tags:  castellers, Castells, catalunya, cultura, europa, Exposició, fotografía, Palau Robert, passeig de gracia, patrimoni immaterial de la humanitat,
Febrer
24
Cultura

Taxi, al teatre Condal

La comèdia de més èxit de Ray Cooney arriba al teatre Condal amb un casting inigualable.

Febrer
17
Cultura

Torna la Fira d’art modern i antic de barcelona

Les Reials Drassanes de Barcelona tornaran a acollir més de 5.000 anys d’història.

Febrer
11
Cultura

El pes d’un gest

El pes d’un gest, la mirada de Julião Sarmento a las Colecciones CAM, MACBA, “La Caixa”.

Febrer
11
Cultura

“EL PROFESSOR BERNHARDI” Arriba AL TNC

Un text extraordinari mai estrenat a Catalunya amb un repartiment de luxe.