R t V f F I
Gener
16
12:00
Inici: 16 Gener
Final: 22 Gener
CCCB
Montalegre, 5
Barcelona 08001

alternativapic1 alternativapic2 alternativapic3 alternativapic5

Arriba la 22ª edició de L’Alternativa

El Festival de Cinema Independent de Barcelona té preparada una acurada selecció de cinema internacional realitzat en els últims dos anys.

Categoria: Cultura | 11 novembre, 2015
Redacció: Jaime Barber

El 1993 va ser l’any en què els dinosaures van dominar la terra. Steven Spielberg va estrenar Jurassic Park, el fenomen cinematogràfic de la dècada i el major blockbuster fins llavors. A més, va conquerir set premis Oscar amb La llista de Schindler, aconseguint el reconeixement com a realitzador que buscava des que va reinventar Hollywood amb Taurons, A la recerca de l’arca perdudao E.T, l’extraterrestre. En aquell any 93 en què el nord-americà es coronava com Rei Mides i imposava la seva llei a cada sala de cinema, un grup d’irreductibles cinèfils van llançar a Barcelona un projecte amb un esperit molt allunyat dels grans estudis i les catifes vermelles: l’Alternativa.

El Festival de Cinema Independent de Barcelona va néixer per posar la seva lupa sobre projectes més petits, oferint projeccions i activitats que defensen la diversitat, la creativitat, la llibertat, el compromís i la reflexió. Aquest any tindrà lloc del 16 al 22 de Novembre i comptarà amb dues seccions competitives a L’Alternativa Oficials, amb 10 llargmetratges i 22 curtmetratges a concurs. La secció L’Alternativa Paral·leles presentarà homenatges, estrenes, obres de cinematografies poc conegudes i de nous creadors del panorama de cinema nacional, i programació familiar. Per la seva banda, L’Alternativa Hall oferirà programació gratuïta, rica i diversa al hall del CCCB. L’espai per a la formació i el debat es desenvoluparà a l’Alternativa Activitats, amb simposi, masterclass, tallers de creació i taules rodones. També hi haurà formació al taller de la secció Escoles de Cinema i L’Alternativa Professionals, les jornades professionals i d’assessorament de projectes que organitza cada any el festival.

Dins de la seva programació el festival dedica un monogràfic al reconegut i polifacètic autor Hubert Sauper, que vindrà a Barcelona a presentar els seus films ia impartir una masterclass sobre el seu peculiar mètode de treball. L’Alternativa també farà una retrospectiva de l’obra de Lucrecia Martel, directora argentina de culte que té a Pedro Almodóvar com a productor dels seus últims films.

Categoria: Cultura | 11 novembre, 2015
Redacció: Jaime Barber
Tags: 
Febrer
24
Cultura

Taxi, al teatre Condal

La comèdia de més èxit de Ray Cooney arriba al teatre Condal amb un casting inigualable.

Febrer
17
Cultura

Torna la Fira d’art modern i antic de barcelona

Les Reials Drassanes de Barcelona tornaran a acollir més de 5.000 anys d’història.

Febrer
11
Cultura

El pes d’un gest

El pes d’un gest, la mirada de Julião Sarmento a las Colecciones CAM, MACBA, “La Caixa”.

Febrer
11
Cultura

“EL PROFESSOR BERNHARDI” Arriba AL TNC

Un text extraordinari mai estrenat a Catalunya amb un repartiment de luxe.