R t V f F I
inauguracion-edificio-disseny-hub-barcelona-1

El Museu del Disseny s’inaugurarà el proper 13 de desembre

El cost anual de manteniment i activitats del Disseny Hub de Barcelona serà de 2,1 milions d'euros i acollirà quatre exposicions permanents.

Categoria: Cultura | 22 octubre, 2014
Redacció

El Disseny Hub de Barcelona ja te data d’inauguració oficial: serà el proper dissabte 13 de desembre, segons ha anunciat aquesta setmana el Conseller de Cultura, Jaume Ciurana, als membres de la Comissió de Cultura de l’Ajuntament.

Conegut popularment com l’”edifici de la grapadora”, el futur museu del disseny de la ciutat s’ha convertit ja en una “peça capital de l’ordenació urbanística de la nova plaça de les Glòries, un espai desestructurat durant anys i que està cridat a ser un put de trobada”, segons Ciurana.

Actualment, l’edifici es troba funcionant al 90% de les seves possibilitats, ja que des de finals del 2013 conté la Biblioteca Josep Benet, i les oficines del FAD i el BCD. Només faltarà obrir la cafeteria i l’exposició temporal “Diseño para vivir”, comissariada per Oscar Guayabero, que no es podrà veure fins el febrer del 2015.

Finalment, Ciurana, en resposta a les crítiques per part del Partit Popular per l’elevat cost de l’edifici (de 101 milions d’euros) va explicar que el cost anual de manteniment i activitats de l’edifici serà només de 2,1 milions d’euros (partida que es mantindrà en el 2015 i 2016), davant dels 10 o 12 milions d’altres instal·lacions culturals de Barcelona com el CCCB o el Museu Picasso. Aquest pressupost anual ja incorpora una previsió d’ingressos, que provenen de les tasses per cessió d’espais i realització de serveis.

El nou centre, que dirigirà Pilar Vélez, mostrarà des del primer dia quatre exposicions permanents de producció pròpia: “Del mundo al museo”, que aborda el disseny de productes des del 1930; “¡Extraordinarias!”, que mostrarà les col·leccions d’arts decoratives des del segle III fins el segle XX; “El cuerpo vestido”, amb la moda des de 1550 fins 2014, i “El diseño gráfico: de oficio a profesión”, centrada en la publicitat i el grafisme des dels anys 40. Exposicions que es mantindran obertes uns cinc anys.

Categoria: Cultura | 22 octubre, 2014
Redacció
Tags: 

Ad

Subscriu-te

Subscriu-te!

Moda, cultura, gastronomia, shopping i l'agenda per no perdre's res.
Un cop al mes a la teva bústia.

Sign Up Paseo de Gracia

Ad

Continguts relacionats

Cultura / 19 juliol, 2016

Els melics del món

L’actual noció de persona o individu, entès com a ésser únic i intransferible, separat o aïllat de tota la resta, autònom, és un concepte de fa un parell de segles.

Cultura / 12 maig, 2016

El amor en tiempos del cólera III

Les inseguretats, la nul·la autoestima o fins i tot el menyspreu cap a un mateix catapulten a aquesta cerca compulsiva del que anomenem amor.

Cultura / 7 març, 2016

El amor en tiempos del cólera II

Passar d’una relació a una altra sense treva, encara que estigui plena de patiment, dolor, alts i baixos emocionals i sigui molt intens, no em sembla amor.

Cultura / 3 març, 2016

World Press Photo 2016

Una selecció d’algunes de les fotografies guanyadores del World Press Photo 2016.