R t V f F I
Expo-Catala-Roca

Francesc Català-Roca a la Pedrera

L'Obra Social de Catalunya Caixa ofereix una nova aproximació al treball del fotògraf Francesc Català-Roca, renovador de la fotografia espanyola dels 50.

Categoria: Cultura | 14 agost, 2011
Redacció: Alfredo

Molt abans de l’aparició de la fotografia digital, dels mòbils amb càmera o d’Instagram, el fotògraf Francesc Roca-Català (Valls, 1922 – Barcelona, 1998) va establir a Espanya les normes de la fotografia “del quotidià”. El seu estil, a mig camí entre el costumisme i el reportatge periodístic, va renovar el panorama fotogràfic espanyol dels anys 50 i el va encastellar com un dels grans de la fotografia contemporània europea.

L’Obra Social de Catalunya Caixa ens proposa un recorregut per les seves instantànies en blanc i negre, algunes de les quals s’han convertit en part de la nostra memòria històrica. La mostra inclou tant la fotografia documental dels anys 50 i 60 com la fotografia arquitectònica, la seva faceta menys coneguda.

Per a més informació, consulta la web de l’exposició.

Categoria: Cultura | 14 agost, 2011
Redacció: Alfredo
Tags: 

Ad

Subscriu-te

Subscriu-te!

Moda, cultura, gastronomia, shopping i l'agenda per no perdre's res.
Un cop al mes a la teva bústia.

Sign Up Paseo de Gracia

Ad

Continguts relacionats

Cultura / 19 juliol, 2016

Els melics del món

L’actual noció de persona o individu, entès com a ésser únic i intransferible, separat o aïllat de tota la resta, autònom, és un concepte de fa un parell de segles.

Cultura / 12 maig, 2016

El amor en tiempos del cólera III

Les inseguretats, la nul·la autoestima o fins i tot el menyspreu cap a un mateix catapulten a aquesta cerca compulsiva del que anomenem amor.

Cultura / 7 març, 2016

El amor en tiempos del cólera II

Passar d’una relació a una altra sense treva, encara que estigui plena de patiment, dolor, alts i baixos emocionals i sigui molt intens, no em sembla amor.

Cultura / 3 març, 2016

World Press Photo 2016

Una selecció d’algunes de les fotografies guanyadores del World Press Photo 2016.