R t V f F I
Novembre
30
12:00
Inici: 30 Novembre
Final: 31 May
Museu Egipci de Barcelona
València, 284
Barcelona

tuta-01 tuta-03 tuta-04

El faraó més mediàtic arriba al Museu Egipci

Moltes històries i misteris envolten la que va ser una de les troballes més mediàtics de la història: el descobriment de la tomba de Tutankhamon.

Categoria: Cultura | 21 gener, 2013
Redacció: Ana María Guiot

El jove Neb-Jeperu-Ra Tut-anj-Amón (més conegut com Tutankhamon) va regnar cap al l936 a.C. El seu regnat va ser curt, de només 9 anys i la seva prematura mort, cap als 19 anys sempre va despertar dubtes, misteris i fins i tot malediccions.

Va ser Howard Carter, arqueòleg i egiptòleg anglès, qui al 1922 va descobrir la tomba. La troballa es va conèixer a nivell mundial i la seva fama va ser tal per l’estat gairebé intacte de la tomba. La gran quantitat de joies, mobles, armes i utensilis trobats van ser una ajuda colossal per ampliar el coneixement que es tenia en aquells anys de la civilització egípcia.

El descobriment no només va trobar una infinitat d’objectes, també va obrir intensos debats com l’origen del propi rei, les causes de la seva mort o l’existència d’una terrible maledicció per a aquell que pertorbés el repòs etern del faraó.

Amb l’exposició “Tutankhamon: Història d’un descobriment” al Museu Egipci de Barcelona rendeix homenatge a aquesta autèntica aventura arqueològica a través d’espais dedicats als seus protagonistes, als mètodes de treball seguits o l’impacte mediàtic generat pel descobriment. A més, també veurem un important nombre de peces que il·lustren determinats aspectes de l’entorn del rei nen alhora que són representatives de l’àmplia varietat d’objectes amb què els egipcis van dotar les seves tombes.

 

“Tutankhamon: història d’un descobriment”
Museu Egipci de Barcelona / València, 284
Fins al 31 de maig

Categoria: Cultura | 21 gener, 2013
Redacció: Ana María Guiot
Tags: 
Febrer
24
Cultura

Taxi, al teatre Condal

La comèdia de més èxit de Ray Cooney arriba al teatre Condal amb un casting inigualable.

Febrer
17
Cultura

Torna la Fira d’art modern i antic de barcelona

Les Reials Drassanes de Barcelona tornaran a acollir més de 5.000 anys d’història.

Febrer
11
Cultura

El pes d’un gest

El pes d’un gest, la mirada de Julião Sarmento a las Colecciones CAM, MACBA, “La Caixa”.

Febrer
11
Cultura

“EL PROFESSOR BERNHARDI” Arriba AL TNC

Un text extraordinari mai estrenat a Catalunya amb un repartiment de luxe.