R t V f F I
premis-laus-2014-bruumruum-fadfest-barcelona premis-laus-2014-claret-serrahima-fadfest-barcelona anna-solsona2 242_09i2699 premis-laus-2014-hospital-sant-joan-de-deu-fadfest-barcelona premis-laus-2014-MAKEAWISH-fadfest-barcelona txema-salvans

Tres Laus Or pels col·laboradors de Passeigdegracia.com

L'excepcional disseny gràfic d'aquest país és i ha de ser un dels motors de la recuperació econòmica que tant anhelem.

Categoria: Barcelona | 30 juny, 2014
Redacció

El passat dijous 26 de juny, el Disseny Hub Barcelona va acollir una de les nits més esperades del FadFest: la 44a edició de la gran Nit Laus, que va convertir Barcelona en l’epicentre del disseny i la comunicació.

Els guardons, organitzats per l’ADG-FAD, premien els millors projectes de disseny realitzats tant per professionals com estudiants de disseny gràfic, publicitat i comunicació audiovisual. Més de 1.300 projectes i un total de 373 guardonats (26 ors, 110 plates i 232 bronzes) en set categories: disseny gràfic, web i medis digitals, creativitat publicitària, audiovisuals, entitats, empreses i estudiants.

Aquesta ha estat una edició especial en molts sentits. En primer lloc perquè els Laus celebren 50 anys des de la seva primera edició i durant la cerimònia d’entrega s’ha fet entrega d’un cartell realitzat especialment per a l’ocasió pel dissenyador Josep Pla Narbona. I s’ha reconegut la trajectòria de Claret Serrahima amb el Laus Honorífic.

De la resta de guardonats, menció especial pel Gran Laus de disseny gràfic, en la categoria de gràfica aplicada als espais, per “BruumRuum”, projecte de David Torrents per l’Ajuntament de Barcelona; la campanya publicitària integrada “Discover Satanism”, de l’agència CHINA pel Festival Internacional de Sitges; la instal·lació Makeawish del Espadaysantacruz Studio per la Fundació Especial Caja Madrid, tots dos Grand Laus. El nou Laus Aporta va recaure sobre en Dani Rubio per la gràfica d’espai per l’Hospital de Sant Joan de Déu.

Ens fa especial il·lusió el reconeixement amb Laus Or per als nostres col·laboradors Txema Salvans amb el seu llibre “The Waiting Game” dissenyada per Atlas, i la selecció d’Anna Solsona per les il·lustracions “Designer Perfumes” per Santa Eulalia que podeu veure a la secció Selected de la nostra revista, que es suma a l’or per la nova identitat de l’agència que lidera aquesta revista, ESIETE.

Com sempre, no sempre plou a gust de tothom, per això destaquem algunes plates que ens esperàvem que fossin or, com el redisseny de El País Semanal de l’estudi Solo, o el packaging del Xitxarel·lo de l’Albert Virgili Hill

A la categoria d’estudiants, la gran guanyadora de la nit va ser Gal·la Pascual Ràfols, d’ESDI, amb el projecte de final de carrera: SónarZines, una recopilació gràfica dels 20 anys del Festival Sónar.

Un any més vam poder comprovar que el disseny està carregat de passió i qualitat en aquest país i que és i hauria de ser un dels motors de la recuperació econòmica que tant anhelem. Una petita mostra d’aquest potencial està a la vostra disposició a l’exposició del Fadfest “El millor disseny de l’any”, no hi estan tots però sí són tots els que hi estan.

Categoria: Barcelona | 30 juny, 2014
Redacció
Tags: 

Ad

Subscriu-te

Subscriu-te!

Moda, cultura, gastronomia, shopping i l'agenda per no perdre's res.
Un cop al mes a la teva bústia.

Sign Up Paseo de Gracia

Ad

Continguts relacionats

Barcelona / 31 març, 2016

Barcelona. La metròpoli en l’era de la fotografia, 1860-2004

L’exposició presenta un recorregut per 18 sales, amb obres concebudes a través d’escenes específiques que s’engloben en sis grans moments històrics.

Barcelona / 15 febrer, 2016

El metro arriba a l’aeroport de Barcelona amb la línia L9 Sud

El nou tram afegirà 20km a l’actual xarxa de metro, una longitud comparable a la de la línia 1.

Barcelona / 15 desembre, 2015

MASSIMO DUTTI OCUPARÀ EL LOCAL DE VINÇON

Massimo Dutti obrirà la seva botiga més gran a Espanya al Passeig de Gràcia de Barcelona.

Barcelona / 2 desembre, 2015

ELS COMERÇOS DE BARCELONA UNITS PER PRESSIONAR A ADA COLAU

El I Summit de Barcelona Oberta s’ha convertit en una jornada de debat sobre com distribuir els beneficis del turisme de compres.