R t V f F I
BCNYC_photo1 BCNYC_photo2 BCNYC_photo3 BCNYC_photo4

BCNYC

Més que una comparació de ciutats, això és una exposició dels meus sentiments cap a dues ciutats úniques, atractives i misterioses.

Categoria: Barcelona | 12 juliol, 2013
Redacció: Ingrid Pratmarso

Més que una comparació de ciutats, això és una exposició dels meus sentiments cap a dues ciutats úniques, atractives i misterioses.

Quan qualsevol s’ha proposat fer un símil entre el Passeig de Gràcia i la 5th Avenue, l’únic punt en comú que ha trobat han estat les marques de luxe que no defineixen a cap ciutat. Si això és una comparació per tu, llavors no segueixis llegint.

Ja sabia per endavant que fer el salt de Barcelona a Nova York i canviar a Colón per l’estàtua de la Llibertat accentuaria els meus sentiments de pertinença cap a la ciutat condal i no m’equivocava. Descobrir qualsevol ciutat aliena a tu, és complicat, sobretot perquè els teus plans deixen de tenir res a veure amb els que eren.

Però és tot qüestió d’adaptació i temps, una obvietat molt certa que comença a complicar-se amb els grups de Whatsapp d’amic quedant per fer el vermut, grups familiars celebrants festes varies…

El Primavera Sound despuntant a Facebook tampoc ajuda, els concerts que eren per tu un must de la temporada, Sónar, Premis Laus, Barceloneta, Lost&Found, canyes a un euro, el Mercat de la Boqueria, MACBA…

Però NY té això a gran escala i es podria dir que més mainstream. El inigualable cartel del Governors Ball Festival, una de les millors institucions culturals del món, el PS1 MoMA,  els 25 milions de visitants anuals a Central Park, descobrir joies a l’Antique Garage Flea MarketHappy Hours a Kinkfolk Studios o a 2A, el mercat de l’art a Frieze Art Fair, el brutal Brunch, i com no, per no trobar a faltar la gastronomia catalana, el restaurant anomenat Boqueria a el SoHo amb el carismàtic cuiner català Marc Vidal al capdavant.

Som cada cop més els que creuem el toll, ens instal·lem a la gran poma i lluitem per obtenir el apreciat “visado para un sueño” de Juan Luis Guerra. Evidentment la tassa d’atur és substancialment més baixa (7.8% vs. 24,4% Bcn) alhora que les probabilitats d’èxit i d’engrandir el currículum incrementen.

Dit això barcelonins i barcelonines, l’adaptació és ràpida, sobretot si t’acostes a algun altre valent que porti uns mesos o anys aquí, aixoplugat sota les seves ales que segur que després et tocarà fer el mateix a tu. Recarrega les teves piles perquè aquesta ciutat és la més energètica que jo hagi trepitjat mai.

Categoria: Barcelona | 12 juliol, 2013
Redacció: Ingrid Pratmarso
Tags: 

Ad

Subscriu-te

Subscriu-te!

Moda, cultura, gastronomia, shopping i l'agenda per no perdre's res.
Un cop al mes a la teva bústia.

Sign Up Paseo de Gracia

Ad

Continguts relacionats

Barcelona / 31 març, 2016

Barcelona. La metròpoli en l’era de la fotografia, 1860-2004

L’exposició presenta un recorregut per 18 sales, amb obres concebudes a través d’escenes específiques que s’engloben en sis grans moments històrics.

Barcelona / 15 febrer, 2016

El metro arriba a l’aeroport de Barcelona amb la línia L9 Sud

El nou tram afegirà 20km a l’actual xarxa de metro, una longitud comparable a la de la línia 1.

Barcelona / 15 desembre, 2015

MASSIMO DUTTI OCUPARÀ EL LOCAL DE VINÇON

Massimo Dutti obrirà la seva botiga més gran a Espanya al Passeig de Gràcia de Barcelona.

Barcelona / 2 desembre, 2015

ELS COMERÇOS DE BARCELONA UNITS PER PRESSIONAR A ADA COLAU

El I Summit de Barcelona Oberta s’ha convertit en una jornada de debat sobre com distribuir els beneficis del turisme de compres.