R t V f F I
fira4 fira3 fira2 fira5

The Mobile World Congress, la revolució dels cinc anys

La Fira de Barcelona reuneix aquests dies les novetats tecnològiques que marcaran el futur dels nostres dispositius mòbils.

Categoria: Barcelona | 27 febrer, 2013
Redacció: Maria Brú

El Mobile World Congress va arrencar dilluns passat com qui comença una carrera de fons. I és que Barcelona seguirà sent la capital mundial del desenvolupament de la indústria mòbil durant els propers cinc anys. Fins i tot el propi conseller delegat del GSMA, John Hoffman, va aconsellar que les empreses del sector tecnològic inverteixin dins l’estela de Barcelona.

Amb una àmplia tradició industrial i un dens teixit empresarial, Barcelona lidera l’Agenda Digital espanyola. Actualment, l’àrea metropolitana concentra 2.150 companyies del sector TIC, a més de 210 parcs, centres tecnològics i de recerca i 9 instal·lacions científiques de referència internacional.

 

3.500 milions d’euros

El MWC, la pedra angular de la capital mundial de la indústria mòbil, es celebrarà fins a l’any 2018 a Barcelona. La fira reuneix a gairebé 800 operadors i 230 empreses de tot el món.

Es preveu que l’edició d’enguany tindrà un impacte econòmic molt semblat al de l’any passat, amb la presència de 1.400 empreses, 70.000 visitants i uns guanys de 300 milions d’euros. Xifra que anirà augmentant gradualment en les properes edicions fins a arribar a la suma de 3.500 milions (en 5 anys).

 

L’enlairament de les aplicacions

En aquesta edició del MWC, la creativitat dels desenvolupadors locals ha quedat plasmada en una sèrie d’aplicacions “made in Barcelona” per Android, Apple i Blackberry.

Conscient del seu potencial, Barcelona ha llançat el seu propi portal d’aplicacions, Apps4Bcn, dirigit a ciutadans, emprenedors i especialistes del sector.

El portal, que inclou més de 170 aplicacions dividides en 16 temàtiques (cultura, esport, salut, negocis, jocs…), ha convertit a la capital catalana en la primera a tenir un portal d’aquestes característiques.

Segons el regidor d’Urbanisme del consorci, Antoni Vives, Apps4bcn servirà també per incentivar la indústria local, per la seva capacitat de contribuir en donar visibilitat als emprenedors i desenvolupadors d’aplicacions i a dinamitzar la indústria.

Categoria: Barcelona | 27 febrer, 2013
Redacció: Maria Brú
Tags: 

Ad

Subscriu-te

Subscriu-te!

Moda, cultura, gastronomia, shopping i l'agenda per no perdre's res.
Un cop al mes a la teva bústia.

Sign Up Paseo de Gracia

Ad

Continguts relacionats

Barcelona / 31 març, 2016

Barcelona. La metròpoli en l’era de la fotografia, 1860-2004

L’exposició presenta un recorregut per 18 sales, amb obres concebudes a través d’escenes específiques que s’engloben en sis grans moments històrics.

Barcelona / 15 febrer, 2016

El metro arriba a l’aeroport de Barcelona amb la línia L9 Sud

El nou tram afegirà 20km a l’actual xarxa de metro, una longitud comparable a la de la línia 1.

Barcelona / 15 desembre, 2015

MASSIMO DUTTI OCUPARÀ EL LOCAL DE VINÇON

Massimo Dutti obrirà la seva botiga més gran a Espanya al Passeig de Gràcia de Barcelona.

Barcelona / 2 desembre, 2015

ELS COMERÇOS DE BARCELONA UNITS PER PRESSIONAR A ADA COLAU

El I Summit de Barcelona Oberta s’ha convertit en una jornada de debat sobre com distribuir els beneficis del turisme de compres.