R t V f F I
Novembre
29
12:00
Inici: 29 Novembre
Final: 6 Gener
CCCB
Montalegre, 5
Barcelona
5€

wpf-0 wpf-1 wpf-2 wpf-3

Una cita amb la realitat

La Fundació Photographic Social Vision organitza per vuitè any consecutiu l'exposició internacional World Press Photo al CCCB.

Categoria: Barcelona | 26 novembre, 2012
Redacció: Ana María Guiot

Deia Berenice Abbott que la fotografia ajuda a la gent a ser vista. No hi ha millor definició per expressar el que és avui el fotoperiodisme: una finestra oberta al món per mirar altres vides, sentiments o esdeveniments. Una finestra per veure la realitat.

World Press Photo, la cita més important en l’àmbit del fotoperiodisme, torna un any més i sota el lema “Material sensible” repeteix la seva premissa més important: oferir al públic l’oportunitat d’estar informat sobre l’estat del món amb unes fotografies que destaquen per la seva excel·lència estètica, el seu valor i veracitat informativa, la seva sensibilitat i la seva capacitat d’emocionar l’espectador. Un cita en definitiva, amb els esdeveniments socials, polítics, culturals i esportius de l’últim any.

La mostra compta amb 156 fotografies guanyadores del prestigiós premi internacional de fotoperiodisme classificades en 10 categories: retrats, personatges d’actualitat, temes d’actualitat, notícies d’actualitat, temes contemporanis, vida quotidiana, naturalesa, arts i entreteniment i esports.

Aquest any, a més, ha estat el fotògraf català Samuel Aranda el flamant guanyador de la màxima categoria del concurs, el World Press Photo of the Year 2011, amb una imatge presa durant les revoltes del Iemen i que immortalitza a Fatima al-Qaws bressolant al seu fill Zayed, després de patir els efectes del gas lacrimogen.

Fins al pròxim 6 de gener tindrem l’oportunitat de mirar el món als ulls. L’any passat més de 35.159 persones ho van fer. Esperem que aquest any, tu també t’apuntis.

 

“World Press Photo 2012″
CCCB / Montalegre, 5
Del 29 de novembre de 2012 al 6 gener de 2013
De dimarts a diumenge de 11h a 20h. Obert dilluns festius.
Entrada: 5€

Categoria: Barcelona | 26 novembre, 2012
Redacció: Ana María Guiot
Tags: 
Febrer
24
Cultura

Taxi, al teatre Condal

La comèdia de més èxit de Ray Cooney arriba al teatre Condal amb un casting inigualable.

Febrer
17
Cultura

Torna la Fira d’art modern i antic de barcelona

Les Reials Drassanes de Barcelona tornaran a acollir més de 5.000 anys d’història.

Febrer
11
Cultura

El pes d’un gest

El pes d’un gest, la mirada de Julião Sarmento a las Colecciones CAM, MACBA, “La Caixa”.

Febrer
11
Cultura

“EL PROFESSOR BERNHARDI” Arriba AL TNC

Un text extraordinari mai estrenat a Catalunya amb un repartiment de luxe.