R t V f F I
Octubre
22
12:00
Inici: 22 Octubre
Final: 6 Gener
Fundación Francisco Godia
Diputación, 250
Barcelona 08007

palazuelo-1 palazuelo-2 palazuelo-3 palazuelo

Línia i pla a l’espai

La Fundació Francisco Godia presenta una exposició sobre Palazuelo, un dels artistes més rellevants de l'obra plàstica de la segona meitat del segle XX.

Categoria: Barcelona | 22 octubre, 2012
Redacció: Ana María Guiot

La Fundació Francisco Godia s’ha distingit des de sempre per la difusió i el suport a mostres de col·leccions artístiques privades. Un cop més, la galeria no defrauda i posa al nostre abast l’exposició “Palazuelo: línia i pla a l’espai” on coneixerem de prop una mostra representativa de l’obra, en particular la escultòrica, de Pablo Palazuelo, un dels primers artistes espanyols que va adoptar l’abstracció com a llenguatge plàstic.

L’exposició, organitzada per Banca March en col·laboració amb la Fundació Francisco Godia, reuneix un total de 93 obres (46 dibuixos, 26 maquetes i 21 escultures) que permeten apreciar els processos d’ideació i treball de l’artista al voltant de l’escultura.

Partint de la seva experiència com a pintor, Palazuelo va dotar de volum i corporeïtat a les línies i plans que conformaven els seus quadres. De la línia va passar al pla i va convertir aquest en escultura. Segons Maderuelo, el comissari de la mostra, l’exposició mostra aquesta idea: “com els seus dibuixos configuren siluetes que es transformen, per mitjà de simples plecs, en formes volumètriques i com aquestes, en ser materialitzades, es converteixen en imponents escultures”.

Com succeeix moltes vegades amb aquestes col·leccions privades, la major part de les obres han estat exposades anteriorment en una única ocasió de manera que es converteix en una cita ineludible. Es podrà veure a la Fundació Francisco Godia fins al 6 de gener de 2013.

 

“Palazuelo: línia i pla a l’espai”
Fundació Francisco Godia / Diputació, 250
Fins al 6 gener 2013

Categoria: Barcelona | 22 octubre, 2012
Redacció: Ana María Guiot
Tags: 
Febrer
24
Cultura

Taxi, al teatre Condal

La comèdia de més èxit de Ray Cooney arriba al teatre Condal amb un casting inigualable.

Febrer
17
Cultura

Torna la Fira d’art modern i antic de barcelona

Les Reials Drassanes de Barcelona tornaran a acollir més de 5.000 anys d’història.

Febrer
11
Cultura

El pes d’un gest

El pes d’un gest, la mirada de Julião Sarmento a las Colecciones CAM, MACBA, “La Caixa”.

Febrer
11
Cultura

“EL PROFESSOR BERNHARDI” Arriba AL TNC

Un text extraordinari mai estrenat a Catalunya amb un repartiment de luxe.